Haralambievi Royal Rouge Cabernet Franc 2020 в TOP 3 в класацията на 𝐃𝐢𝐕𝐢𝐧𝐨 𝐓𝐎𝐏 𝟓𝟎

Зряло, свежо и красиво вино – едно от творенията на талантливите енолози от ВиноСтудио Николай Кръстев, Петър Георгиев и Радостин Милков. 

Идеята на серията Royal е да предлага едносортови вина от световните сортове, отглеждани в лозарското стопанство на Haralambievi Family Vineyards and Winery – сортово изразителни вина, без или с минимална намеса на дървесина. 

Каберне франът е от 7-годишното лозе Дъбника, на левия бряг на река Вит, в района на с. Горни Дъбник, където реката слиза от хълмовете на Предбалкана и се запътва към устието си. Почвата е мощна, добре структурирана, дренирана, върху карстова основа, а надморската височина е около 180 м. Гроздоберът е бил на 10 септември 2020.

Технологичните стъпки при създаването на това вино включват: ронкане и мачкане, следвано от студена предферментативна мацерация за 4-5 дни; алкохолна ферментация в малки неръждаеми съдове с постоянен контрол; обливания и делестаж с цел оптимизиране на екстракционните процеси; контролирана ЯМКФ в малки резервоари след отделянето от твърдите части; после 50% от виното отлежава във френски барици (неутрални – 4-5 зареждане), а останалите 50% – в инокс. В бутилка общият купаж отлежава 6 месеца преди пускане на пазара.

Всички победители и наградени в класацията 𝐃𝐢𝐕𝐢𝐧𝐨 𝐓𝐎𝐏 𝟓𝟎 за 2021 бяха обявени на 11.03.2022 г. на официална церемония в зала 6 на НДК.

#Haralambievi family vineyards #top50 #divinotop50 #divino #bulgarianwine

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро изживяване при сърфиране. С разглеждането на този уебсайт, вие се съгласявате с нашата употреба на бисквитки.